NALEŚNIKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM

01 kwietnia




SKŁADNIKI:

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 opakowania cukru waniliowego
1/2 szklanki wody gazowanej
3 łyżki oleju lub roztopionego masła

250g drobno zmielonego twarogu
ziarenka z jednej laski wanilii
4 łyżeczki cukru pudru
1 żółtko



Jajka roztrzepujemy z mlekiem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mąkę
i tłuszcz, mieszamy do uzyskania konsystencji bez grudek.
Smażymy na mocno rozgrzanej patelni.

Twarożek przekładamy do miski, dodajemy żółtko, ziarenka wanilii i cukier puder.
Mieszamy do połączenia się składników.

Na usmażone naleśniki dodajemy łyżkę nadzienia i zawijamy.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

smacznego!

2 KOMENTARZY

  1. Odpowiedzi
    1. Moje również ;) Kiedyś nie znosiłem połączenia naleśników z białym serem, ale na szczęście się to zmieniło ♥

      Usuń

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
przepisy kulinarne


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów