Lemoniada truskawkowa

18 czerwca



Orzeźwiająca lemoniada z puree truskawkowym, miętą i bez cukru :)





LEMONIADA:

- sok z 4 cytryn
- pęczek mięty
- 600 ml wody gazowanej
- 4-5 łyżek miodu

PUREE TRUSKAWKOWE:

- 4-5 szklanek umytych truskawek
- 2 łyżki miodu (w zależności od słodyczy truskawek, można dodać więcej lub mniej)



PRZYGOTOWANIE:

- do blendera przekładamy truskawki i miód, blendujemy na gładkie puree
- do dzbanka wlewamy wodę, wyciskamy sok z cytryn, dodajemy miód i listki mięty, mieszamy
- wlewamy puree z truskawek, mieszamy i dodajemy kostki lodu



0 KOMENTARZY

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
przepisy kulinarne


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów